чт
  • 11
  • пт
  • 12
  • сб
  • 13
  • вс
  • 14
  • пн
  • 15
  • вт
  • 16
  • ср
  • 17
  • чт
  • 18
  • пт
  • 19
  • сб
  • 20
  • вс
  • 21
  • пн
  • 22
  • вт
  • 23
  • ср
  • 24
  • чт
  • 25
  • пт
  • 26
  • сб
  • 27
  • вс
  • 28
  • пн
  • 29
  • вт
  • 30
  • ср
  • 1
  • чт
  • 2
  • пт
  • 3
  • сб
  • 4
  • вс
  • 5
  • пн
  • 6
  • вт
  • 7
  • ср
  • 8
  • чт
  • 9
  • пт
  • 10
  • сб
  • 11
  • вс
  • 12
  • BBC-класика & food-таланти

    BBC-класика & food-таланти
    Getty Images/Global Images Ukraine
    27 июня 2019 09:25
    931

    Світові новини культурного життя – стисло про головне.

    Перемога на BBC Cardiff Singer of the World

    На конкурсі класичного співу BBC Cardiff Singer of World перемогу здобув український баритон Андрій Кимач, який назвав цю подію "втіленням мрії". 31-річний українець став одним із п’яти співаків, які пройшли до фінального туру після тижня змагань. У фіналі Кимач виконав твори Бізе, Рахманінова та Доніцетті. Разом з грошовим призом у сумі £20 тис. ($25,5 тис.) він отримав Кардіффський трофей, пише bbc.com.

    Судді також дали можливість на проходження у фінал 32-річній меццо-сопрано Гуадалупе Баррієнтос з Аргентини.

    Конкурс проводять кожні два роки від 1983-го, коли він відбувся вперше з нагоди відкриття концертного залу St. David Hall. Понад 400 співаків з усього світу взяли участь у конкурсі в 2019 році, 20 учасників з 15 країн пройшли етап відбору.

    “Каннські леви” в Україні

    Вперше рекламісти агенції BBDO Ukraine Віталій Капустян та Ілля Янковський завоювали золото на Міжнародному фестивалі креативності “Каннські леви”. Як пише reklamaster, молоді копірайтери перемогли в категорії Film програми Young Lions. Крім того, у категорії Design срібло Young Lions виграли українці Тимофій Щербаков і Христина Фощан, а у категорії Print – Ілля та Катерина Ануфрієнко.

    Нагорода Young Lions вручається в декількох категоріях у рамках фестивалю “Каннські леви” креативникам віком до 30 років.

    Італійський балет та український гурт

    В Україні вперше виступить італійський сучасний балет Balletto Teatro di Torino — експериментальна трупа з Турину, що відзначається різнобарв’ям технік і стилів. Танцівники застосовують практику миттєвої композиції та імпровізації. Відходячи від фіксованих хореографічних візерунків, артисти повністю зливаються з музикою. Тим цікавішим буде перформанс, бо сповнена драматизму та глибини музика Ptakh_Jung, українського гурту, який запросили італійці, зможе віднайти візуалізацію у танці тут і зараз. Також виступ супроводжуватиме жива арфа, пише НВStyle.

    Окрім вистави CONCEPT #1, що відбудеться 28 червня на сцені 6 Довженко-центру, учасники балету проведуть майстер-класи для тих, кому близка тема сучасного танцю та руху.

    Фото: @Roberto Poli/Balletto Teatro di Torino

    У Парижі – знову Лагерфельд

    Основою вечірки у паризькому Гранд-Пале стали відеоспогади про Карла, музичні і театралізовані перформанси. Так, своїми відео поділилися відомі особистості Джіджі Хадід, Карла Бруні, Джефф Кунс. Хелен Міррен вийшла на сцену в смокінгу Karl Lagerfeld і процитувала славнозвісні карлізми, зібрані в її книзі “Світ очима Карла”. Тільда Суїнтон влаштувала справжній перформанс на честь дизайнера. Також на вечорі виступили Кара Делевінь, улюблена модель Лагерфельда, і співак Фарелл Вільямс, якого дизайнер не раз залучав до створення музики для своїх модних дефіле.

    На вечорі були присутні дизайнер Валентино Гаравані, принцеса Монако Стефанія, Клаудія Шиффер, Бріжит Макрон, Стелла МакКартні, Анна Вінтур та ін.

    Food-таланти

    Міжнародний конкурс S.PellegrinoYoung Chef опублікувала список півфіналістів глобальної конкурсної програми на 2019-2020 роки. Серед претендентів на перемогу – знову представники України Елеонора Баранова, шеф-кухар ресторану Fish&Pussycat Sushi Bar, і Віталій Гулузаде, су-шеф ресторану Канапа. Авторською стравою Елеонори стали бичачі яйця з цвітною капустою, запечені з часниковим кремом і копченим яблучним соусом, а страва Віталія Гулузаде належить до аутентичної української кухні – картопляна котлета.

    Крім українських талантів, у півфіналі конкурсу беруть участь135 претендентів з 50 країн світу. Серед тих молодих шеф-кухарів, які представляють Центральну Європу, увагу привертає шеф-кухар Євген Корольов Schneider Gastronomy Group з німецького міста Еспелькамп. Він представив для конкурсу страву під назвою “Повстання українських козаків”.

    Смачна українська піца

    Київський ресторан Positano ввійшов до 50 найкращих піцерій Європи, повідомляє заклад на Facebook. А готує найкращу піцу в Україні бренд-шеф мережі магазинів Сільпо Марко Черветті. Разом з відомим піцайолло Енцо Коччо, засновником піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Michelin, він на основі неаполітанської кухні розробив меню ресторану. Піцу тут обов’язково готують у дров’яній печі Stefano Ferrara.

    Найкращі піцерії визначають за оцінками експертів гіда Top 50 Pizza, які відвідують піцерії в Італії і по всьому світу. Заклади мають відповідати таким критеріям: якість піци, сервіс, інтер`єр, обслуговування, використання локальних і сезонних інгредієнтів, барна і винна карти.

    На обіді з Шагалом

    Популярний ресторан морепродуктів Scott’s у лондонському районі Мейфейр відкрив зал для приватних обідів під назвою Платинова Арована, який може похвалитися найдорожчим інтер`єром у світі. Новий зал легендарного закладу дістав назву на честь однієї з найбільш унікальних і рідкісних риб у світі – платинової аровани. Крім того, в інтер’єрі цього залу знаходяться 18 шедеврів світового мистецтва і розкішні предмети інтер`єру, передає видання GQ. Стіни залу прикрашені роботами таких художників, як П`єр Огюст Ренуар, Жоан Міро, Еміль Бернар і Марк Шагал. Дизайн кімнати включає освітлення від ексклюзивних ламп бренду Lalique, які переливаються в оточенні антикваріату, створюючи неймовірне світіння. Загальна вартість усіх елементів декору, за оцінками експертів, становить $7,7 млн.

    Серед фірмових страв, що подаються у Scott’s – лобстер Термідор, лосось у чорному місо, плато морепродуктів з устрицями, цілим омаром, крабом під соусом, креветками з Дублінської затоки, севіче з сибаса тощо.