пт12
сб13
вс14
пн15
вт16
ср17
чт18
пт19
сб20
вс21
пн22
вт23
ср24
чт25
пт26
сб27
вс28
пн29
вт30
ср1
чт2
пт3
сб4
вс5
пн6
вт7
ср8
чт9
пт10
сб11
вс12
пн13
Експерти зі США назвали найефективнішу дієту
marilyna/iStock by Getty Images
26 ноября 2018 18:30
484
Кетодіета та інші режими харчування з невеликою часткою вуглеводів не стають менш корисними з плином часу і змушують тіло спалювати більше, а не менше калорій. До такого висновку дійшли біологи зі США, які опублікували свої висновки в журналі BMJ. Про це повідомляє Аspekty.net.
«Ми продемонстрували, що не всі калорії однаково впливають на наше тіло. Якщо ці відмінності не зникнуть у майбутньому, то людина, яка дотримується подібної дієти, скине приблизно на дев`ять кілограмів більше, ніж люди, що дотримуються інших режимів харчування», - заявила Кара Еббелінг (Cara Ebbeling) з Гарвардського університету (США).
Як вважають багато біологів, аномальна гормональна рука голоду пов`язана з тим, що нестача їжі і надлишок інсуліну особливим чином змінюють роботу мозку, через що людина одночасно відчуває себе голоднішою і підсвідомо заощаджує енергію. Концентрації ж інсуліну, в свою чергу, залежать від того, наскільки та чи інша дієта багата на вуглеводи.
«Ми продемонстрували, що не всі калорії однаково впливають на наше тіло. Якщо ці відмінності не зникнуть у майбутньому, то людина, яка дотримується подібної дієти, скине приблизно на дев`ять кілограмів більше, ніж люди, що дотримуються інших режимів харчування», - заявила Кара Еббелінг (Cara Ebbeling) з Гарвардського університету (США).
Зараз так звана кетодіета стрімко набирає популярності. Її головна відмінність - те, що основну частину калорій становлять не вуглеводи, а жири і білки. Така заміна змушує мозок й інші органи використовувати як основне джерело енергії не глюкозу, а жирні кислоти і кетони.
Як вважають багато біологів, аномальна гормональна рука голоду пов`язана з тим, що нестача їжі і надлишок інсуліну особливим чином змінюють роботу мозку, через що людина одночасно відчуває себе голоднішою і підсвідомо заощаджує енергію. Концентрації ж інсуліну, в свою чергу, залежать від того, наскільки та чи інша дієта багата на вуглеводи.
Проведене дослідження, як відзначають учені, підтверджує їхню теорію про те, що «не всі калорії однаково корисні», і говорить на користь того, що дієтологам не просто потрібно обмежувати енергетичну цінність їжі, а й міняти безпосередньо раціон пацієнтів.
Понравилась эта статья?
Подпишись на нашу Рассылку И Получай Все Самое Интересное На E-mail!