пт
  • 12
  • сб
  • 13
  • вс
  • 14
  • пн
  • 15
  • вт
  • 16
  • ср
  • 17
  • чт
  • 18
  • пт
  • 19
  • сб
  • 20
  • вс
  • 21
  • пн
  • 22
  • вт
  • 23
  • ср
  • 24
  • чт
  • 25
  • пт
  • 26
  • сб
  • 27
  • вс
  • 28
  • пн
  • 29
  • вт
  • 30
  • ср
  • 1
  • чт
  • 2
  • пт
  • 3
  • сб
  • 4
  • вс
  • 5
  • пн
  • 6
  • вт
  • 7
  • ср
  • 8
  • чт
  • 9
  • пт
  • 10
  • сб
  • 11
  • вс
  • 12
  • пн
  • 13
  • Експерти зі США назвали найефективнішу дієту

    Експерти зі США назвали найефективнішу дієту
    marilyna/iStock by Getty Images
    26 ноября 2018 18:30
    484
    Кетодіета та інші режими харчування з невеликою часткою вуглеводів не стають менш корисними з плином часу і змушують тіло спалювати більше, а не менше калорій. До такого висновку дійшли біологи зі США, які опублікували свої висновки в журналі BMJ. Про це повідомляє Аspekty.net.

    «Ми продемонстрували, що не всі калорії однаково впливають на наше тіло. Якщо ці відмінності не зникнуть у майбутньому, то людина, яка дотримується подібної дієти, скине приблизно на дев`ять кілограмів більше, ніж люди, що дотримуються інших режимів харчування», - заявила Кара Еббелінг (Cara Ebbeling) з Гарвардського університету (США).

    Зараз так звана кетодіета стрімко набирає популярності. Її головна відмінність - те, що основну частину калорій становлять не вуглеводи, а жири і білки. Така заміна змушує мозок й інші органи використовувати як основне джерело енергії не глюкозу, а жирні кислоти і кетони.

    Як вважають багато біологів, аномальна гормональна рука голоду пов`язана з тим, що нестача їжі і надлишок інсуліну особливим чином змінюють роботу мозку, через що людина одночасно відчуває себе голоднішою і підсвідомо заощаджує енергію. Концентрації ж інсуліну, в свою чергу, залежать від того, наскільки та чи інша дієта багата на вуглеводи.

    Проведене дослідження, як відзначають учені, підтверджує їхню теорію про те, що «не всі калорії однаково корисні», і говорить на користь того, що дієтологам не просто потрібно обмежувати енергетичну цінність їжі, а й міняти безпосередньо раціон пацієнтів.