чт
  • 18
  • пт
  • 19
  • сб
  • 20
  • вс
  • 21
  • пн
  • 22
  • вт
  • 23
  • ср
  • 24
  • чт
  • 25
  • пт
  • 26
  • сб
  • 27
  • вс
  • 28
  • пн
  • 29
  • вт
  • 30
  • ср
  • 1
  • чт
  • 2
  • пт
  • 3
  • сб
  • 4
  • вс
  • 5
  • пн
  • 6
  • вт
  • 7
  • ср
  • 8
  • чт
  • 9
  • пт
  • 10
  • сб
  • 11
  • вс
  • 12
  • пн
  • 13
  • вт
  • 14
  • ср
  • 15
  • чт
  • 16
  • пт
  • 17
  • сб
  • 18
  • вс
  • 19
  • Які здорові продукти будуть популярні в 2019 році

    Які здорові продукти будуть популярні в 2019 році
    Фото: KarpenkovDenis/iStock by Getty Images
    14 февраля 2019 17:45
    516

    Американський гуру здорового харчування Whole Foods Market розповів про 10 кращих здорових продуктів харчування в 2019 році, пише vogue.ua.

    Серед екзотичних фруктів пальшу першості перебрали на себе насамперед пітаї (dragon fruit), а також гуава і джекфрут, що ідеально придатні для салатів або смаження на грилі.

    Популярні природні пробіотики, що містяться в багатьох ферментованих продуктах, таких як кимчи і мариновані огірки, в цьому році будуть доповнені інноваційними пробіотиками. Вони вже містяться у продукції багатьох брендів, які виступають за здоровий спосіб життя —мюслях, вівсянці, горіховому маслі, супах і поживних батончиках.

    Ідея корисних жирів полягає в тому, щоб включити їх до раціону, багатому на білки, уникаючи при цьому вуглеводів. Ці жири можна знайти в поживних батончиках, що містять кокосове або MCT-масло, і навіть у вершковій каві, тобто чорній каві, в яку додається кубик масла.

    Дедалі більшої популярності набуває конопля, що придатна у всіх формах — будь то насіння або масло. Вона — відмінне джерело омега-3, її легко додати в щоденний раціон у вафлях, макаронах, поживних батончиках і попкорні.

    Вегетаріанські закуски — тренд року. Після появи impossible burger (буквально «неможливий бургер»), де стейк на основі гема схожий на яловичину, в 2019 році з`являться багато схожих вегетаріанських закусок. Гриби гливи, які використовуються для відтворення текстури і аромату свинини, чіпси з беконом без нього, веганські в`ялене м`ясо — все це вже є в меню багатьох ресторанів.

    Цьогорічні стандартні смаки морозива конкуруватимуть з появою таких смаків, як авокадо, хумус, тахини і кокосова вода. Саме завдяки японському морозиву із зеленим чаєм або червоною квасолею, турецькому солодкому і солоному морозиву незвичайні смаки стали досить популярними.

    Звичайно неможливо оминути у здоровій їжі дари моря. Самфір, масло і паста з водоростей — це лише деякі з морських продуктів, які будуть в центрі уваги в 2019 році. Вибирайте смажену лососеву шкурку, веганські тунець з морських водоростей і місо-рамен з високою харчовою цінністю для низькокалорійних закусок.

    Вулична їжа відтепер стає корисною. Шинка і вершкова моцарелла замінять сирний продукт і м`ясо без терміну придатності в стандартному бутерброді “на ходу”, а рулети з лобстера вже практично стали мейнстрімом.

    І без сумніву наразі неможливо ігнорувати зростаючий рівень глобального забруднення, значною мірою продукованого надмірним споживанням одноразового пластику. Тому цього року багато споживачів, ресторанів і брендів подають приклад використання тільки здатної біологічно руйнуватися упаковки.