Які здорові продукти будуть популярні в 2019 році
Американський гуру здорового харчування Whole Foods Market розповів про 10 кращих здорових продуктів харчування в 2019 році, пише vogue.ua.
Серед екзотичних фруктів пальшу першості перебрали на себе насамперед пітаї (dragon fruit), а також гуава і джекфрут, що ідеально придатні для салатів або смаження на грилі.
Популярні природні пробіотики, що містяться в багатьох ферментованих продуктах, таких як кимчи і мариновані огірки, в цьому році будуть доповнені інноваційними пробіотиками. Вони вже містяться у продукції багатьох брендів, які виступають за здоровий спосіб життя —мюслях, вівсянці, горіховому маслі, супах і поживних батончиках.
Ідея корисних жирів полягає в тому, щоб включити їх до раціону, багатому на білки, уникаючи при цьому вуглеводів. Ці жири можна знайти в поживних батончиках, що містять кокосове або MCT-масло, і навіть у вершковій каві, тобто чорній каві, в яку додається кубик масла.
Дедалі більшої популярності набуває конопля, що придатна у всіх формах — будь то насіння або масло. Вона — відмінне джерело омега-3, її легко додати в щоденний раціон у вафлях, макаронах, поживних батончиках і попкорні.
Вегетаріанські закуски — тренд року. Після появи impossible burger (буквально «неможливий бургер»), де стейк на основі гема схожий на яловичину, в 2019 році з`являться багато схожих вегетаріанських закусок. Гриби гливи, які використовуються для відтворення текстури і аромату свинини, чіпси з беконом без нього, веганські в`ялене м`ясо — все це вже є в меню багатьох ресторанів.
Цьогорічні стандартні смаки морозива конкуруватимуть з появою таких смаків, як авокадо, хумус, тахини і кокосова вода. Саме завдяки японському морозиву із зеленим чаєм або червоною квасолею, турецькому солодкому і солоному морозиву незвичайні смаки стали досить популярними.
Звичайно неможливо оминути у здоровій їжі дари моря. Самфір, масло і паста з водоростей — це лише деякі з морських продуктів, які будуть в центрі уваги в 2019 році. Вибирайте смажену лососеву шкурку, веганські тунець з морських водоростей і місо-рамен з високою харчовою цінністю для низькокалорійних закусок.
Вулична їжа відтепер стає корисною. Шинка і вершкова моцарелла замінять сирний продукт і м`ясо без терміну придатності в стандартному бутерброді “на ходу”, а рулети з лобстера вже практично стали мейнстрімом.
І без сумніву наразі неможливо ігнорувати зростаючий рівень глобального забруднення, значною мірою продукованого надмірним споживанням одноразового пластику. Тому цього року багато споживачів, ресторанів і брендів подають приклад використання тільки здатної біологічно руйнуватися упаковки.